background
Пришкільні табори у бібліотеці

Насичену і цікаву програму підготували для вихованців літніх пришкільних таборів у бібліотеці. Діти весело та цікаво відпочивали,  гралися, а також збагачувалися новими знаннями. На маленьких читачів чекали веселі конкурси, пригоди та вікторини, новенькі книжки та літній кінозал.

Читачі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів мали могу: позмагатися у знаннях народних і літературних казок під час літературно-розважальної гри «Казкові витівки», прав і обовʼязків дитини у правознавчому турнірі «Право на дитинство», історичних фактів  у грі «В моєї України сто облич», українських пісень в інтелектуально-розважальній грі «Завзяті хлопʼята і дівчата»; уявити себе піратами під час розважальної пригоди «Свистати всіх нагору»; познайомитися із світом професій під час пізнавальної години «Продавець мрій чи професійний сонько?» та гри «Всі професії потрібні і пошани дуже гідні», а ще – дізнатися про традиційні обереги українського народу та секрети українських страв на годині народознавства «Магічна сила оберегів» і турнірі шанувальників української кухні «З'їв сало ‒ гуляй вдало!», мандрувати  разом з Алісою з Країни Див у фантастичній пригоді «Куди веде кроляча нора?», ліквідовувати наслідки негативного впливу людей на природу в екологічній експедиції «Планета: перезавантаження» та взяти участь у майстер-класі зі створення іграшки-мотанки «Ангел-охоронець».

 

1.jpg 10.jpg 11.jpg 14.jpg 15.jpg 4.jpg 5.jpg 7.jpg

Збагатилися новими знаннями та дізналися про різні цікавинки вихованці літніх таборів  у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів. Тут їм була запропонована серія різноманітних пізнавальних відеогодин: «Вражаюча і загадкова моя Україна», «Подорож у дивосвіт природи», «Транспорт: подорож крізь віки», «Дивовижний світ шоколаду», «Прохолодна насолода. Історія морозива» та слайд-подорж «Незвичайні, дивакуваті, екстремальні: найцікавіші хобі сучасності». А учасники інформаційно-конкурсної розминки «Спорт-знайка» змогли не тільки позмагатися у знанні різноманітних видів спорту та дізнатися цікаві факти із життя спортсменів, а й розім’яти свої м’язи, змагаючись у фізичних вправах.

 

11.jpg 13.jpg 7.jpg 8.jpg

Не менш насиченою була програма і у відділі масової роботи та естетичного виховання.

Поповнити свої знання про традиції відзначення Зелених свят змогли діти на годині українознавства «Трійця єднає, надихає, береже». Побігати, пострибати, потанцювати, поспівати, позмагатися із суперниками в естафетах,  повідгадувати загадки, мали можливість учасники ігрової каруселі «Літечко панує, діточок дивує», калейдоскопу розваг «У барвах сонячного літа», ігротеки «Танцюємо, співаємо, весело граємо».  Дізнатися багато цікавих фактів про життя тварин, а також продемонструвати свою ерудицію змогли всі охочі, беручи участь у грі-вікторині «Хто здивує нас найбільше?». А знання казок допомогло гравцям правильно відповідати на запитання квесту-гри «Казковий квартал» та літературної розваги «Казку швидко ти впізнай, всіх героїв відгадай». Поринути у світ музичного мистецтва присутнім допомогли концертні програми «Музичні мандрівки» та «Пісенна Україна», що складалися із музичних творів, виконаних на різних музичних інструментах, у тому числі рідкісних, як-от: ребро та зозуля.

 

1.jpg 12.jpg 2.jpg 8.jpg