background
Українським дітям - українську книгу

23 червня у Черкасах відбулася презентація благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» за  участю голови Черкаської обласної державної адміністрації Ігоря Табурця, заступника міністра культури та інформаційної політики України Тараса Шевченка, голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, засновника Фонду «Рідна країна» Миколи Томенка. Акція започаткована Держкомтелерадіо за підтримки Офісу Президента України, Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства закордонних справ України. 

У межах акції Черкащина для бібліотек області отримала 5 тисяч сучасних, якісних, виданих українською мовою книжок на заміну російськомовної літератури, а також застарілої та зношеної.

Черкаська обласна бібліотека для дітей у межах акції презентувала книжкову виставку «Діти України читають» та ігрові локації й фотозони  квестів за творами Дари Корній «Чарівні істоти українського міфу», Льюїса Керрола «Аліса в Дивокраї», серією книг Джоан Ролінг «Гаррі Поттер».  

Голова Чеокаської ОДА Ігор Табурець передав у дарунок бібліотеці книгу «Словник середньонаддніпрянських говірок», яка допоможе читачам дізнатися більше про  лексичне  багатство української мови та поповнити  словниковий запас.

 

1.jpg 4.jpg 5.jpg 8.jpg 91.jpg 92.jpg 93.jpg 94.jpg