background
«Планета дитинства» на гостині в бібліотеці

Літня спека й сезон відпусток – не привід звести роботу до мінімуму. Черкаська обласна бібліотека для дітей не лише продовжує активно обслуговувати читачів (ви ж уже взяли щось почитати на пляжі, правда?), а й запрошує на пізнавальні й розважальні масові заходи. Учасники літнього табору відпочинку «Планета дитинства» 20 липня вповні оцінили все розмаїття цікавинок, які пропонує відвідувачам наш заклад. У трьох відділах обслуговування для них провели відмінні заходи, розраховані на різний вік і коло інтересів.

Зокрема, у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів на читачів чекали народознавчі оповідки «Історія України в легендах». Чудова можливість поглянути на славні й трагічні події національної минувшини крізь призму поетизованих і романтичних народних оповідок.

Працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів зосередили увагу підлітків на екранізованих літературних творах, запропонувавши бібліокіно «Читали. Дивилися. Радимо!» (частина 2). «Матильда» Р. Дала, «Дім дивних дітей» Р. Ріґґса, «Енн із Зелених Дахів» Л.-М. Монтгомері, «Сторожова застава» В. Рутківського, «Мандрівний замок Хаула» Д. Джонс, «Чорнильне серце» К. Функе й без додаткових стимулів роками захоплюють читачів. Однак побачити на екрані втілення авторських героїв і подій – завжди хвилюючий, прекрасний досвід. І бібліотекарка охоче порадила, які кінострічки на основі бестселерів краще обрати.

У відділі масової роботи та естетичного виховання акцент зробили на рухливих іграх й інтелектуальних завданнях. Юним меломанам, напевне, до смаку прийшлася музична розвага «Загадки музичні про тваринок симпатичних». Випробувати ж свою реакцію, ерудицію, швидкість, вміння працювати в команді й поодинці дітям випала нагода завдяки ігротеці «Танцюємо, співаємо, весело граємо».

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg