background
Люксембурзький художник-кераміст Паскаль Востеландт відвідав Черкащину вдруге

Близько 120 маленьких і дорослих учасників долучилися до серії майстер-класів, які провів у Черкаській обласній бібліотеці для дітей люксембурзький художник-кераміст Паскаль Востеландт. Це вже вдруге митець завітав до нашого міста в межах свого міжнародного проєкту «Україна – Ельдорадо майбутнього». Підсумком п’яти творчих зустрічей, які цього разу пройшли в нашій книгозбірні, стала низка глиняних дощечок, виготовлених дітьми, їхніми батьками, викладачами й просто небайдужими дорослими черкасцями. Найбільш вдалі плитки згодом увійдуть до великої фрески – спільнотвору дітей зі 197 країн світу.

Крім Черкас, мсьє Востеландт уже побував у Львові, Коломиї та Києві. Нині вирушив із повторним візитом до Кривого Рогу. Проміжні результати своїх мандрів Україною він сподівається представити на батьківщині вже цієї осені.

Цього разу до арттерапії долучилися  як індивідуальні читачі, так і групи – діти, що відпочивають у літньому таборі Центру раннього розвитку «Мудрик»,  Центру дитячого розвитку «Даринка», літньому таборі «Планета дитинства». А також учні художньої студії «Барви натхнення» Черкаської дитячої школи мистецтв (ДШМ) № 2 ім. Валентина Талаха.

Учасники майстер-класів самостійно наносили різні малюнки на глиняні дощечки, а потім розмальовували своє творіння різними кольорами. Своє відображення у цих роботах знайшли дитячі мрії, почуття, спроби осмислити жорстоку дійсність і візуалізувати власну віру в хороше майбутнє. Під керівництвом пана Паскаля малеча також вчилася працювати на справжньому гончарному крузі. Охочі спробували власноруч створити простий глиняний посуд.

Неабиякий внесок у приємну атмосферу цих зустрічей та взаєморозуміння з іноземним гостем зробили перекладачі-волонтери Максим Мацибок та Ернест Шірінян. Бібліотека щиро вдячна хлопцям за їхню допомогу!

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg