background
День Незалежності України відзначили в бібліотеці заздалегідь

Найголовніше свято держави – День Незалежності України – читачі Черкаської обласної бібліотеки для дітей відзначили креативно й інтелектуально. Зважаючи на обставини й вимоги безпеки, 24 серпня ми не організовували масових заходів, однак запропонували відвідувачам долучитися до одного маленького мистецького проєкту. Також діти мали нагоду перевірити свої знання й більше дізнатися про країну в патріотичній грі, проведеній раніше. Або й узагалі скористатися новенькими тематичними онлайн-продуктами книгозбірні, не виходячи з дому.

Відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів заздалегідь провів для своїх користувачів патріотичну гру «День Незалежності України». Учасники літнього табору відпочинку «Планета дитинства» пригадували географію, культуру, традиції України, перевіряли власну логіку й висловлювали свої найкращі побажання державі-іменинниці.

Також 24 серпня діти, які завітали до цього відділу, могли долучитися до вікторини «З днем народження, Україно!», витягуючи зі скриньки сувійчики з нескладними тематичними запитаннями. Найерудованіші гравці отримали в подарунок символічну листівку.

Усі, хто 23 й 24 серпня відвідав бібліотеку, могли взяти участь у майстер-класі «Прапор сильної держави». Маленьким і дорослим читачам пропонували виготовити із синіх та жовтих серветок квітку, яку потім закріплювали в інсталяції. Так зусиллями користувачів і бібліотекарів склався квітковий прапор України, що нині прикрашає вестибюль бібліотеки.

Крім того, всі охочі можуть зробити селфі або будь-яку іншу світлину в оформленій спеціально до цьогорічного свята фотозоні в холі бібліотеки. Поруч також представлена книжкова виставка «Держава нескорених. Нація незалежних», з допомогою якої всі зацікавлені обирають для читання книгу про Україну.

Серед новинок для віддалених користувачів: інтерактивна презентація «З Днем Незалежності, Україно!» на нашому віртуальному хабі «Навколо читання» (рубрика «Календар подій»). В основу продукту лягла книжка-мандрівка від креативної агенції Green Penguin «Незалежність». Як і у виданні, у презентації ви знайдете короткі розповіді про найвизначніші досягнення й вікопомні події, пов’язані з кожним роком відновленої незалежності держави, від 1991 до 2023-го. Це спортивні, музичні, кінематографічні, фешн-перемоги на міжнародній арені, відкриття, неймовірні люди, болісні, але важливі кроки державотворення, гуртування нації, закріплення національної ідеї та майбутнього політичного курсу.

Якщо жодні пізнавальні продукти такого спрямування вас уже не здивують, ласкаво запрошуємо потренуватися на «Ігровому майданчику» бібліотечного сайту. У рубриці «Українознавство» ви якраз знайдете новинку – тематичну вікторину «З Україною в серці!». Низка запитань, присвячених новітній українській історії, чудово доповнить добірку ігор у цій рубриці. У цьому розділі ще багато цікавого для юних читачів, які прагнуть перевірити себе й дізнатися ще трохи фактів про країну, у якій живуть.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg