background
Свято знань в бібліотеці

Налаштуватися на робочий лад після тривалих літніх канікул, зустрітися й поспілкуватися з однокласниками, розпочати новий навчальний рік і з ним – новий етап життя допомагала школярам Черкаська обласна бібліотека для дітей. Перший урок у День знань пройшов у нашій книгозбірні відразу для кількох класів із різних шкіл міста. Сподіваємося, завдяки нашим заходам, діти й підлітки отримали необхідний заряд позитиву й енергії для підкорення нових академічних вершин.

Для учнів 3-А, 4-А й 4-Б класів ЗОШ № 19 у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провели урок патріотизму «Все буде Україна!». Учасники не лише дещо поповнили свою інтелектуальну скарбничку цікавими фактами про рідну державу, а й творчо та весело закріпили отримані знання. Діти пригадували слова гімну; тренувалися читати шрифт рутенію, складений на основі козацьких скорописів і традиційного письма давньоруської доби; характеризували свою країну красивими епітетами; пригадували географію й історію; відгадували популярні українські пісні за емоджі й демонстрували вміння запально танцювати під сучасні мелодії.

Простір для креативу, співів і руху запропонували своїм відвідувачам й у відділі масової роботи та естетичного виховання. На учнів 2-А й 3-Б класів ЗОШ № 19 тут чекала патріотична гра «Живу тобою, Україно!». За її правилами, малеча малювала на папері орнаменти традиційних українських рушників, відповідала на питання вікторин і танцювала.

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg

Учні 3-І класу СПШ № 3 й 7-Б класу ЗОШ № 19 також поєднували виконання творчих завдань з відповіддю на інтелектуальні виклики в патріотичні грі «Щоб у серці жила Україна». Завдання для гравців різних вікових категорій дещо відрізнялися, однак в обох випадках давали можливість вправлятися й у творчості, й у дотепності, й в ерудиції. Учасники роздумували над тим, хто ж такий справжній патріот, пригадували національну символіку й обрядовість, змагалися в знанні мовних законів, фольклору, мистецтва, випробовували свої здібності до пантоміми. А ще лишали на стрічках вінка підписи-характеристики, якою вони мріють бачити майбутню Україну. І мали час на моральну розрядку – музичну, співочо-танцювальну, паузу.

У відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів тим часом розгорілися справжні інтелектуальні баталії. Для юних ерудитів і майстрів розгадувати логічні загадки працівники відділу підготували тематичні запитання в механіці гри «Що? Де? Коли?», вікторини й філворд. Для учнів 7-А, 8-В класів ЗОШ № 19, 9 класу ЗОШ № 29 тут організували інтелектуальну гру «Знай своїх, вчи історію». А для учнів 6-А класу ЗОШ № 19 – інтелектуальну гру «Жовто-блакитне серце ніколи не здається». Щоб перемогти конкурентів з інших команд, читачі пригадували все, що знають про письменників, видатних державних діячів, митців України, її народознавство, тварин, рослини, юридичну систему, мовознавство. Чудовий спосіб «завести» мозок перед майбутнім багатомісячним навчанням і, водночас, весело провести час у спілкуванні з однолітками.  

 

image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg image013.jpg image014.jpg image015.jpg image016.jpg