background
Книжкові подарунки До Всеукраїнського дня бібліотек – 2023

Найкращим подарунком до Всеукраїнського дня бібліотек ми вважаємо, звичайно ж, книжечки! Бо саме вони є серцем нашого закладу, а їхня популяризація – однією з наших головних місій. Тому надзвичайно приємно повідомляти зараз, що цього вересня Черкаська обласна бібліотека для дітей отримала багато таких найжаданіших презентів від наших відданих читачів, їхніх батьків, друзів бібліотеки й авторів. Хочемо розповісти про ці дарунки трохи детальніше.

Понад 10 українськомовних та 8 англійськомовних книг отримала бібліотека від користувачів, які захотіли лишитися анонімними. Серед цих набутків чимало необхідної дітям і підліткам класики: твори В. Нестайка, В. Сухомлинського, В. Рутківського, Г. Веллса, Г. Андресена. Є також збірки казок і віршиків для найменших. Також більше 10 книг презентував нашому закладу читач, учень 1 класу ЗОШ № 11 Реслан Алі. З його рук маємо збірки чарівних історій, а ще яскраво ілюстровані довідкові видання. 2 бестселери про пригоди Джуді Муді, описані Меґан Макдоналд, заклад отримав від психологині Анастасії Горбань.

5 своїх видань, серед яких «Несподіване кіно», «Українка по-американськи», «Таємниця схованого острова» та ін., подарувала нашій книгарні письменниця й перекладачка Наталія Ясіновська. Також свої твори презентували нам інші автори: Микола Гетьман – книгу «Омріяне дитинство», Ксенія Крилова – книгу «Пригоди дядька Луки».

Пізнавальне видання «Від Основи до Харкова», присвячене маловідомим фактам із життя видатного прозаїка й драматурга Г. Квітки-Основ’яненка, отримала бібліотека від БО «Благодійний фонд Дениса Парамонова» в межах програми «Культурний код» і проєкту «100 книг – для 100 бібліотек України».

Щиро дякуємо всім дарувальникам – від Черкаської обласної бібліотеки для дітей і від усіх наших користувачів! Після необхідної процедури каталогізування й обробки всі книжечки стануть доступними кожному читачеві нашої бібліотеки.  

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg