background
Свята 1 жовтня у бібліотеці відзначили козацькими іграми й зворушливим майстер-класом

Насиченою й розмаїтою вийшла програма заходів Черкаської обласної бібліотеки для дітей до цьогорічних свят 1 жовтня. Вибір тем і розваг для наших зустрічей із читачами вийшов чималим, адже із цього року саме на перше число жовтня припадає День українського козацтва, День захисників і захисниць України й свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Ознайомитися зі звичаями та традиціями козацтва, відчути себе маленькими козачатами та створити оберіг для воїнів-захисників  ЗСУ змогли учні черкаських шкіл, що завітали до відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Учні 2-Б та 3-А класів СПШ № 3 відвідали годину українознавства «Нема рівні козакам, що йдуть за свободу». Школярі дізналися, як козаки отримували свої прізвища, хто такі характерники, цікавинки про невід’ємні атрибути козака – зачіску та вуса тощо. Найбільше сподобалося малечі слухати про козацьке музичне та вокальне мистецтво, легенди про козацький інструмент – кобзу.

А от учні 3-А класу ЗОШ №6 відсвяткували День козацтва грою-змаганням «Ми – козаки, ми – гордість України». Маленькі читачі бібліотеки ділилися на курені, виконували завдання на силу, розум та спритність.

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg

Яскравим завершенням циклу заходів став майстер-клас «Серце для героїв». Учні 1-І класу СПШ №3 створили жовто-сині паперові серця. Дівчатка та хлопчики вклали свою любов та турботу у вироби, пообіцявши передати їх на фронт своїм рідним.

Бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів до Дня українського козацтва провели пригодницьку розвідку «Велетні духу Запорізької Січі». Під час заходу учні 9 класу ЗОШ №7 почули багато цікавої інформації про виникнення козацтва, звичаї та побут запорожців, козацькі військові традиції тощо. Після пізнавальної хвилинки діти жваво відповідали на питання вікторини «Чи знаєте ви історію України?», відгадували козацьку атрибутику в ребусах та грі «Крокодил». Також діти ознайомилися з книгами про славні козацькі традиції та видатних особистостей козацької доби.

Учні 6-В класу Першої міської гімназії завітали на захід «Як козаки розумом і силою мірялися». За допомогою гри читачі поринули в далекий світ козацтва. А розважальна програма й справді була дуже насичена! Діти креативно описували риси, притаманні справжньому козакові, давали відповідь на коментовану вікторину «Що я знаю про козацтво», пограли в гру «Лабіринт. Допоможи козаку отримати свою зброю», згадували на швидкість прислів’я та приказки про козацтво. А також спробували прочитати «Дзеркальні факти козака», скориставшись люстерком.

 

image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg