background
Міжнародна акція «Книжкова ніч Гаррі Поттера»: досвід проведення в Черкасах

Бібліосутніки «Книжкова ніч Гаррі Поттера», що їх Черкаська обласна бібліотека для дітей провела в межах однойменної міжнародної акції вже тричі, належать до наймасштабніших масових заходів нашого закладу за останні роки. Це чудовий іміджевий захід для нашої бібліотеки й справжня культурна подія для всього міста. За 2020 – 2023 роки участь у ній взяли близько 400 дітей і підлітків, не лише з м. Черкас, а й з інших міст області (Сміла, Чигирин, Ватутіне, Монастирище та ін.).

Звісно, проведенню настільки грандіозного дійства щоразу передують місяці ретельної підготовки. А це не лише написання сценарію, а й виготовлення численного реквізиту та костюмів, зйомки промоматеріалів, створення додаткових онлайн-продуктів, постійна взаємодія з дітьми-учасниками, їхніми батьками, залученими до заходу акторами, волонтерами, з представниками ЗМІ. Про кожен етап реалізації цієї вечірки в Черкасах ми й хочемо розповісти в інтерактивному ресурсі «Міжнародна акція «Книжкова ніч Гаррі Поттера»: досвід проведення в Черкасах». Крім текстового опису й аналізу нашої роботи, ресурс містить численні відео й фотографії, зняті в різні моменти втілення проєкту в життя у 2020, 2021 й 2023 роках.

Для ознайомлення з ресурсом перейдіть до розділу «Бібліотечному фахівцю» (рубрика «Видання бібліотеки. Інформаційно-аналітичні матеріали») на нашому сайті.