background
Червонослобідські школярі в гостях у черкаській бібліотеці

Свою, особливу, історію відвідування Черкаської обласної бібліотеки для дітей розпочали учні 1 – 4 класів Червонослобідської ЗОШ № 2. 19 – 20 жовтня вони вперше відвідали наш заклад, ознайомилися з приміщенням, бібліотечними послугами, взяли участь у захопливих іграх за мотивами улюблених малечею літературних творів. І віддячили за гостину не тільки щирими емоціями й добрими словами, а й корисним подарунком – презентували для майбутніх читачів стосик цікавих сучасних книжок.

Приймав особливих гостей відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Насамперед візитерів провели будівлею бібліотеки. Показали приміщення, де видають книги й журнали й де проходять атмосферні події, розповіли про важливі для нас видання й трохи – про історію книги як культурного продукту, прокоментували витвори мистецтва, що прикрашають стіни читальні. Трохи зупинилися й на правилах бібліотечного обслуговування, надавши нагоду самостійно взяти й погортати часописи, наявні у нашому фонді.

Та найбільше зацікавлення в малечі, природно, викликали літературні ігри, якими славиться наша бібліотека. На найменших відвідувачів чекала гра-головоломка «Чотири кольори року», присвячена зміні сезонів, природним дивам і дарам, властивим кожній порі. А ще – літературна розвага «Казкові витівки». Уявна мандрівка чарівними світами народних й авторських казок, що вимагала від юних ерудитів знання сюжетів, персонажів, магічних артефактів, екранізацій й ілюстрацій.

Учням 3 – 4 класів запропонували дещо складніші розваги за популярними творами. Зокрема, фантастичну пригоду «Куди веде кроляча нора?». Випробування на логіку, уважність, математичні навички, кмітливість і дотепність прихильників «Аліси в Дивокраї» та «Аліси в Задзеркаллі» Льюїса Керрола. А також літературну гру «Золотий квиток у казку» на основі книги Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика». Справжнє свято для любителів солодощів і кумедних фантастичних історій! Адже гравці мали продемонструвати знання історії та рецептури ласощів, відредагувати пісеньку умпа-лумпів, прочитати цитату, записану білками, й неабияк повеселитися в процесі.

За теплий прийом читачі з Червоної Слободи віддячили подарунком яскраво ілюстрованих нон-фікшн видань на дуже різні теми. Є в цій добірці книги про допомогу тваринкам-безхатькам, довідкові видання про природні явища, лісове царство, дивовижних представників фауни, оповіді про таємниці людського тіла й емоції, весела й корисна абетка. Твори, що відповідають на питання, цікаві й важливі для маленьких читачів.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg