background
Музичний лекторій у бібліотеці

Інформаційно насиченою й витонченою вийшла музична розвага «Музичні загадки», що відбулася в Черкаській обласній бібліотеці для дітей у межах музичного лекторію «Світ музики». Учні й викладачі Черкаської дитячої музичної школи № 2 зіграли низку відомих класичних композицій для учнів 4-Б і 4-В класів СПШ № 3. Захід відбувся за ініціативи й підтримки відділу масової роботи та естетичного виховання.

Для того, щоб дійство було цікавим і запам’яталося малечі, організатори свідомо не обирали формат простого концерту. Кожному музичному твору передувала загадка про той інструмент, на якому мелодія мала виконуватися. Так присутні в залі дітки вчилися розпізнавати інструменти за звучанням, досліджували їхні можливості й розширювали власну мистецьку ерудицію. Загадки стосувалися кларнета, саксофона, сопілки, баяна, бандури, скрипки, гітари й фортепіано. Відповідно, кожен загаданий інструмент вживу прозвучав зі сцени.

Глядачі й слухачі дуже активно відгадували, з ентузіазмом реагували на кожну п’єсу, підтримували своїх однолітків і старших виконавців оплесками. А дехто намагався ще й підтанцьовувати та підспівувати. Так атмосфера на заході вийшла дуже дружньою, теплою й, водночас, святковою.   

Упродовж музичної розваги на сцені була представлена книжкова виставка «Осіння елегія», підготовлена працівниками відділу масової роботи та естетичного виховання. Художні, науково-популярні й довідкові видання виставки так чи інакше стосувалися музики й митців, які присвятили себе цьому виду мистецтва. Після заходу учасники могли обрати для себе тематичне читання, щоб ще більше дізнатися про світ мелодій і ритмів.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg