background
Творча зустріч із письменницею Анастасією Шульгою

Власну формулу успішної казки представила нашим читачам українська письменниця Анастасія Шульга під час творчої зустрічі в межах циклу заходів «Майстри пера – дітям». Авторка поспілкувалася з учнями 3-Б класу Першої міської гімназії, провела для них майстер-клас із письменницької майстерності й презентувала свою книгу «Маня і Різдво». Подія пройшла у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів і мала надзвичайно приємне для маленьких гостей завершення. Подарунковими наборами найактивніших користувачів Черкаської обласної бібліотеки для дітей відзначив Благодійний фонд «МХП – Громаді». Презенти учням 3-Б класу урочисто вручила представниця фонду.

Зустріч з Анастасією Шульгою почалася для дітлахів зі знайомства з письменницею. Гостя детальніше розповіла про себе й свою творчість. Вона народилася в Черкасах і раніше свої літературні зусилля зосереджувала на книгах жахів для дорослої аудиторії. Однак пізніше орієнтири змістилися, Анастасії запропонували створити казку на основі ілюстрацій художниці Наталії Герасименко. Справа в тому, що головна героїня презентованої в бібліотеці книжки – цілком реальна такса Маня, про яку вже є твір. Господарка собачки Наталія Герасименко присвятила чотирилапій улюблениці комікс. Та кожен персонаж мріє жити на сторінках книг якнайдовше, тож прийшов час об’єднати зусилля письменниці й ілюстраторки. Так і з’явилося видання «Маня і Різдво».

Анастасії Шульзі було про що поговорити з нашими читачами. Вона відповіла на питання дітлахів, почитала присутнім найяскравіші уривки з «Мані і Різдва», організувала кумедну розвагу, під час якої шапка німецького різдвяного чарівника буцімто читала дитячі думки. А ще провела цікавий майстер-клас, де поділилася секретами письменницької кухні. Пані Анастасія представила дітям наочну формулу, де є головний герой, його бажання, друзі, антагоніст, конфлікт і чарівне вирішення проблеми.

Авторка поділилася веселим досвідом попередніх майстер-класів (одного разу головним героєм спільного із читачами мозкового штурму став... пельмень). Дітлахи ж, своєю чергою, розповіли про власних хатніх улюбленців і їхні витівки, гідні книжок. Тут-таки разом з аудиторією письменниця накидала основу нової різдвяної казки про ельфа, оленів і злого мага. Згодом читачі зможуть самостійно допрацювати й розширити цей сюжет, творячи власні історії.

Презентовану книжку «Маня і Різдво» Анастасія Шульга презентувала Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Видання пройде необхідну процедуру каталогізації й незабаром стане доступним читачам. Дякуємо пані Анастасії за теплу творчу зустріч й подарунок! Сподіваємося ще не раз вітати письменницю в нашій бібліотеці з новими творами.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg