background
Свято вареників для малечі

Борщ, галушки, кутя – який смаколик української кухні не візьми, кожен викличе в гурманів море приємних емоцій і хороший апетит. Вареники теж входять до цього меню: у нашій країні чи не кожна господиня має власний рецепт тіста й може запропонувати авторську начинку, і майже неможливо знайти людину, яка б цю страву не любила. Учні 2-Б класу Першої міської гімназії точно до таких не належать! На смачно-шоу «Вареники духмяні, вареники в сметані», організованому працівниками відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів, читачі довели, що знаються на таких ласощах і щиро цікавляться національними кулінарними традиціями.

Для початку бібліотекарі обговорили з дітьми теоретичний аспект питання. Малечі розповіли про походження вареників від турецької страви дюш-вара, символічне й обрядове значення цих наїдків для українського столу, їхні аналоги в інших культурах, пам’ятники вареникам за кордоном і в наших краях. Значно пожвавив пізнавальну частину заходу Пан Вареник – кумедна м’яка іграшка, власноруч виготовлена бібліотекарями до цього свята. Він зарекомендував себе як прекрасний наочний матеріал, інструмент тематичних розваг, предмет для фотосесій і натхнення. І супроводжував усе смачно-шоу від початку до кінця.

Прослухавши цікаві факти, учасники заходу позмагалися в конкурсі «Який ти варениколюб?», відповідаючи на питання тестів. Потім порозгадували загадки, присвячені українській кухні загалом. І зрештою, спробували відгадати популярні літературні й народні казки за малюнками, де головних дійових осіб замінили зображеннями вареників. Завершилося свято найсмачнішою частиною: діти поласували справжніми варениками, приготовленими батьками до спільного столу.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg