background
Краєзнавча гра до 70-річчя Черкаської області

Архітектуру, історію, відомих уродженців, природні дива Черкащини досліджували учні 7 й 9 класів ЗОШ № 29 в процесі краєзнавчої гри «Мій край – частина України». Завдання різних форматів з нагоди 70-річчя утворення Черкаської області розробили працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів.

Звісно, населені пункти на території Черкащини існують набагато довше, ніж сім десятків років, історія самого лише обласного центру нараховує понад сім століть. Цьогоріч же ми відзначаємо круглу дату від дня закріплення області як адміністративної одиниці із головним містом – Черкасами.  Для юних читайликів і допитливих підлітків Черкаська обласна бібліотека для дітей має чимало ігрових і пізнавальних заходів та віртуальних продуктів, присвячених різним аспектам життя нашого краю.

Гра «Мій край – частина України» являє собою набір різних інтелектуальних викликів, однаково цікавих як ерудитам, так і тим, хто звик спиратися на логіку. Так, літературі Черкащини, її найвідомішим книгам, вигаданим персонажам і реальним авторам були присвячені питання формату «Що? Де? Коли?». Досягнень черкащан-спортсменів, художників, артистів, науковців стосувалася розвага на добір відповідностей. У формі вікторини написані питання до гри «Черкаси відомі й невідомі». Архітектурні ж перлини обласного центру були загадані у вигляді ребусів. Учасники гри активно виконували всі завдання, не соромилися уточнювати цікаві факти й висловлювати власні думки.

Якщо ви також цікавитеся такими темами, запрошуємо на «Ігровий майданчик» бібліотечного сайту. У рубриці «Краєзнавство» ви знайдете більшість ігрових форматів, що увійшли до описуваної сьогодні гри, і ще чимало корисних розваг.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg