background
Екологічна гра-експедиція «Планета: перезавантаження»

Усвідомлювати проблеми довкілля й піклуватися в міру сил про природу нашого спільного дому варто змалечку. У ніжному віці рутинні дії з прибирання або сортування сміття можуть перетворюватися на цікаву гру, а з нею приходить і трепетне ставлення до світу. Ці думки знайшли чудове втілення в екологічній експедиції «Планета: перезавантаження», яка впродовж трьох днів проходила у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів Черкаської обласної бібліотеки для дітей з нагоди Всесвітнього дня Землі.

Маленькі читачі залюбки взялися рятувати планету хоча б у теорії. Виконуючи завдання бібліотекарів, гравці очищали дно океану, обирали екологічний транспорт для подорожей, засаджували схили Карпат різними видами дерев, розшифровували рецепт безпечного мийного засобу, сортували сміття й дізнавалися про можливості його утилізації. За кожне правильно виконане завдання діти отримували різнокольорові пластикові кришечки, з яких потім викладали на пластиліні яскраві тематичні мозаїки.

Участь в експедиції взяли учні 4 класу Черкаської ЗОШ № 29, 4-А й 3-А класів Білозірського ліцею. Крім екологічного заходу, для гостей із с. Білозір’я провели також екскурсію приміщенням бібліотеки. Завдяки коментованій прогулянці поверхами книгозбірні, діти більше дізналися про послуги, що їх надає наша бібліотека, й численні різнопланові заходи, у яких наші нові читачі ще неодмінно візьмуть участь у майбутньому.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg