background

       У нашій книгозбірні історія про пошуки скарбів почалася, сюди ж їй судилося й повернутися: книгу «Таємниці козацького міста», яку письменниця й керівник літературно-творчого гуртка «Пегасик» Олена Желєзняк створила на основі своїх же оповідань до медіачеленджу, нарешті, була представлена нашим читачам. Унікальне видання, опубліковане завдяки міській програмі виділення грантів у галузі культури м. Черкаси на 2018 – 2022 роки, не можна придбати – лише знайти в шкільних та публічних бібліотеках міста. Однак спеціально для відвідувачів нашого закладу автор книги створила можливість виграти книгу в обмін на знання історії малої батьківщини. І це – не єдина цікавинка, якою відзначилася презентація.

     Зустрітися з автором тексту Оленою Желєзняк та ілюстратором книги Ольгою Курською, розпитати про творчий процес фахового письменника й художника, на годину стати частиною великого літературно-ігрового експерименту пощастило учням 7-Б і 7-В класів ЗОШ № 4. «Таємниці козацького міста» Олена й Ольга представляли дуже креативно, пропонуючи подивитися на книгу в кількох площинах – як на пригоду, забавку, цікаве дозвілля, виклик, основу для кіно. Так діти дізналися про історію написання й ілюстрування цього видання, побачили невеличкий фільм, який на момент зародження ідеї був промороликом, а зараз видається справжньою екранізацією. До слова, усім, хто досі не знає, звідки в цього проекту ноги ростуть, пропонуємо ознайомитися зі статтями про попередню презентацію й медіачелендж. Учасникам заходу запропонували сприймати книгу як самостійний твір, можливість побавитися з друзями, побачити рідне місто на сторінках в якості повноцінного героя в сюжеті. Підказали й ще одне застосування: книжка може стати чудовим підґрунтям для екскурсій, які після прочитання й виконання описаних в ній завдань кожна дитина завиграшки зможе провести друзям і батькам.

     Завершенням презентації стала вікторина на знання минувшини й сьогодення Черкас. Діти визначали, яке з тверджень про обласний центр є правдивим, а яке – хибним, і намагалися дати відповіді на питання про маловідомі факти з його історії. П’ятеро ерудитів отримали заслужений приз – книжку від автора з автографом.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG