background
Квест до Дня Європи

    Літературні традиції, мистецькі й архітектурні досягнення, символи, квіти, спортивні рекорди різних країн Старого Світу досліджували учні 9-Г класу СПШ № 17, 8-А, 8-Б класів Першої міської гімназії під час євроквесту «Пізнаємо Європу разом» у відділі масової роботи та естетичного виховання Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Відповідаючи на питання тематичної вікторини й виконуючи різноманітні завдання, «синя» й «золота» команди мали зібрати по 12 зірок на кожну, аби наприкінці відтворити на відрізі тканини прапор Євросоюзу.

    Маршрут цієї умовної подорожі складався із шести зупинок із різними означеннями Європи в назві: «Історична», «Літературна», «Мистецька», «Квіткова», «Смачна» та «Спортивна». Відповідно, на кожній зі станцій чекали інтелектуальні й асоціативні виклики. На першій необхідно було пов’язати прапори з державами й знайти на фотографіях культурні символи, за якими кожна з країн впізнавана у світі. Так, Австрія відома завдяки Віденському балу, штруделю та кафедральному собору святого Стефана. Болгарія – завдяки леву й ворожці Ванзі. Нідерланди – завдяки вітрякам, тюльпанам і сирам.

    Наступна зупинка вимагала від учасників квесту знання казок, пригодницьких, філософських романів і їхніх авторів – Астрід Ліндґрен, братів Грімм, Джонатана Свіфта та ін. Розуміння музики й архітектури Старого Світу слід було виявляти, пов’язавши портрети композиторів, популярні пісні, танці, пам’ятки з їхньою Батьківщиною. Бонусом стала розгорнута розповідь бібліотекаря про витоки й значення такого популярного пісенного конкурсу, як Євробачення.

    Не лише ерудицією довелося гравцям вражати суворих координаторів на кожному з пунктів мандрівки. Читачі мали розумітися на прекрасній і ніжній матерії – квітах і здогадатися, які землі й династії прославляли рослини. Також команди визначали «національність» добрих страв. Довелося й фізичну форму перевірити, зібравши олімпійські кільця по всіх кутках читальної зали й продемонструвавши найбільш ефектні рухи з різних видів спорту.     

002.jpg 003.JPG 004.JPG 005.JPG