background
Куточок Європейського Союзу в бібліотеці

    Інформаційний Куточок Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці» запрацював у Черкаській обласній бібліотеці для дітей завдяки матеріалам, наданим у межах проєкту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні». У спеціальному шоубоксі представлена література, що висвітлює життя членів ЄС у найрізноманітніших аспектах. Читачі будь-якого віку можуть чимало дізнатися про минувщину, культуру, медицину, освіту, соціальну, промислову, екологічну сфери країн Західної та Центральної Європи; з’ясують передумови створення й історичне значення найефективнішої у світі економіко-політичної співдружності держав, особливості їхньої спільної фінансової системи; ознайомляться з управлінськими органами Євросоюзу, повноваженнями, нюансами й цілями їхньої діяльності.

    Дітей та підлітків зацікавлять брошури «Європа-Гра. Європа у великому та малому, історії та мріях», «Тремоло та його європейська місія», «Відкрий для себе Європу», задумані як інтерактивні мапи, вікторини, художні історії, оригінальний таймлайн. Ці видання доповнюють яскраві ілюстрації, наліпки з тваринами, що населяють наш континент, й прапорами різних держав, цікаві факти, лінгвістичні довідки. Молоді в пригоді стане брошура «Навчайся в Європі» з короткою інформацією про освітні програми, гранти та стипендії, а також «Паспорт Європейського Союзу» з яскраво викладеними даними, необхідними туристам. Дорослі читачі оцінять брошури «Європа у 12 кроках», «Європейський Союз – Україна», «Асоціація ЄС – Україна: що це дає Вам», «Європейський Союз. Що це таке і що він робить». Ці видання максимально доступно й вичерпно надають інформацію з геополітики, пропонують підказки всім, хто планує пов’язати професійну діяльність із країнами ЄС, або просто прагне найліпше розуміти свій час і світ, у якому живе.

    Куточок доповнює барвиста карта-плакат, яку цікаво розглядати малюкам і їхнім батькам, об’ємний хештег і сувенірні прапорці. Ознайомитися з літературою просто у вестибюлі може кожен відвідувач бібліотеки.    

002.JPG 003.JPG 004.JPG