background

    Наша улюблена й, водночас, відповідальна, хвилююча мить – оголошення результатів резонансних творчих змагань. На цей раз запекла боротьба серед талановитих дітей-читачів Черкаської обласної бібліотеки для дітей і книгозбірень Черкаської області точилася за перемогу в конкурсі патріотичних відеороликів у жанрі соціальної реклами #СиньоЖовтеКіно. Тож, під барабанний дріб, повідомляємо, що гран-прі цього значущого проекту й наші найщиріші вітання отримує Маша Мацапей (м. Черкаси) і вся творча команда дітей і дорослих, які підготували відеороботу «Де твій Туган ей?». Нагадуємо, що головним призом у цьому змаганні є відеокамера. Цей та інші подарунки (а проект передбачає й інших переможців у різних номінаціях) забезпечує компанія eKreative. Імена інших надзвичайно талановитих й оригінальних дітей, чиї роботи сподобалися фаховому журі й читачам, ви знайдете нижче.

    Нагадаємо, що участь у конкурсі могли взяти діти й підлітки віком від 9 до 18 років. Для цього вони створювали відеоролик патріотичного спрямування, який пропагує любов до Батьківщини та демонструє втілення шанобливого ставлення до національних цінностей у конкретних вчинках. Меседжем робіт мав стати заклик поважати державу, її закони, національну символіку, інституції (такі, як армія, школа, сім’я); популяризувати рідну культуру, традиції та духовність; цінувати й берегти її природу; вивчати досвід предків, наслідувати їм, знати найвизначніших діячів української історії.   

    Відповідно, завданням професійного журі було оцінити надіслані на адресу конкурсної комісії роботи за комплексом критеріїв. Важливим був зміст й ідейне наповнення відеоролику, його рекламна цінність; режисерська робота авторів, оригінальний підхід до візуального й звукового оформлення; артистизм, щирість і переконливість виконавців головних ролей; грамотність реплік героїв; технічна якість матеріалу. Враховувалася також відповідність відеоролику жанру соціальної реклами.

    Креативних, глибоких, вражаючих робіт учасники надіслали чимало. Тож обрати лідерів виявилося непросто – суддям знадобилося кілька годин, аби визначити головного переможця й перелік робіт, чиїх авторів обов’язково варто відзначити. Саме завдяки тому, що останні матеріали отримали високі суддівські оцінки й розглядалися як основні претенденти на перемогу, їхні автори нагороджуються в окремих номінаціях. Ось ці лауреати:

ІІ місце (номінація «Прогресивна Україна») – Кладко Денис (м. Черкаси) за роботу «Ти – серед рівних»;

ІІІ місце (номінація «Інтелектуальна Україна») – Андрій Гергель (м. Умань) – за роботу «Любіть Україну»;

  • у номінації «Україна, що надихає»Аверченко Катерина (м. Черкаси) за роботу «Любіть Україну».
  • у номінації «Історична Україна»Сабадаш Катерина (м. Черкаси) за роботу «Холодний Яр»;
  • у номінації «Допитлива Україна»Дорошенко Софія (с. Думанці Черкаського р-ну) за роботу «Ми – майбутнє України»;
  • у номінації «Поетична Україна»Іван Двореченець (м. Христинівка) за роботу «Ми Україну вміємо любить»;
  • у номінації «Позитивна Україна»Шейко Марія (м. Сміла) за роботу «За що я люблю Україну»;
  • у номінації «Душевна Україна» – Черноус Владислав (м. Чигирин) за роботу «Найцінніший скарб»;
  • у номінації «Актуальна Україна»В’ячеслав Фіцко (смт. Новотроїцьке Волноваського р-ну Донецької області) за роботу «Тебе чекає вся країна…»;
  • у номінації «Співоча Україна»Дмитро Шкапенко (м. Звенигородка) за роботу «День Соборності»;
  • у номінації «Вірна Україні»Інна Коновченко (с. Сушківка Уманського р-ну) за роботу «Усе моє, все зветься Україна»;
  • у номінації «Віддані традиціям України»Андрій Іванчук (м. Черкаси) за роботу «Дивовижні звірі» за мотивами творчості Марії Приймаченко та Любов Ряба (с. Матвіїха Монастирищенського р-ну) за роботу «Збережім українську пісню».

    Приз гладацьких симпатій (екскурсію на студію філії ПАТ НСТУ «Регіональна дирекція UA: Черкаси»), завдяки 157 репостам зі сторінки конкурсу в соціальній мережі Facebook, одержує Андрій Дралов із роботою «Той, хто нас захищає». 

    Урочисте нагородження всіх переможців відбудеться 22 серпня 2019 р., напередодні найважливіших державних свят – Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України. Ми, традиційно, запрошуємо лауреатів до нашої читальні. Вони не лише одержать подарунки, а й зможуть взяти участь у яскравому фольклорно-містичному святі на тему української міфології. Крім переможців «Синьо-жовтого кіно» у цей день призи отримають переможці ще одного проекту – обласного етапу Всеукраїнського конкурсу есе «Діти єднають Україну». Тематичне свято також буде поєднано з обласним етапом конкурсу «Лідер читання – 2019». Учасники дійства зможуть підтримати читачів із різних районів і міст Черкащини в боротьбі за звання найбільшого книголюба.

    Не можемо оминути увагою ще один важливий аспект – новини, так би мовити, з-за лаштунків. Вам же цікаво, хто ж ті експерти, які увійшли до складу шановного журі й витратили чимало зусиль і часу на перегляд, оцінку й обговорення 32 надісланих на конкурс #СиньоЖовтеКіно робіт? Із задоволенням представляємо наших суддів:

Вікторія Сельова – лінійна продюсерка телебачення філії ПАТ НСТУ «Регіональна дирекція UA: Черкаси»;

Олег Кураш – оператор телебачення філії ПАТ НСТУ «Регіональна дирекція UA: Черкаси»;

Віктор Євпак – лідер компанії eKreative, спонсор конкурсу #СиньоЖовтеКіно;

Микола Король – радіоведучий, конферансьє, актор Черкаського академічного обласного театру ляльок;

Олег Телятник – актор Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка;

Олександра Міщенко – режисер, сценарист, ведуча, редактор Черкаської обласної бібліотеки для дітей;

Сусанна Хаустова – завідувач редакційно-видавничого сектору Черкаської обласної бібліотеки для дітей.

    Фото із засідання конкурсної комісії дивіться нижче. А переконатися в справедливості рішення фахового журі ви зможете, ще раз переглянувши всі конкурсні відеоролики на каналі бібліотеки в YouTube та на сторінці події у Facebook. Насамкінець нагадуємо, що цей конкурс у бібліотеці – не останній. У нас завжди багато захопливих проектів і змагань. Слідкуйте за новинами й долучайтеся до участі – це завжди цікавий досвід.

002.jpg 003.jpg 004.jpg