background

       З 1 по 3 вересня на базі Одеської обласної бібліотеки для дітей ім. В. Катаєва  відбувся святковий фінал ІІ Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання – 2019».  Кращі читачі з усіх областей України зустрілися у таборі «Сонячний» Українського дитячого центру «Молода гвардія». Черкащину представляла переможниця обласного етапу конкурсу Світлана Калашник.  

 

      Юних книголюбів гостинно вітали заступник начальника Департаменту культури національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації Ярослава Різникова, депутат Одеської обласної ради Олексій Кобильніков, голова Одеського відділення Національної спілки журналістів України Юрій Работін; директор «Одесакнига» Дар Лівшиц; знаний письменник, журналіст, лауреат численних літературних премій Володимир Рутківський. Читачі-переможці отримали заслужені подарунки – книги, ігри, футболки та пам’ятні сувеніри. Дипломи учасників конкурсу вручила Тетяна Шамаріна, заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування Національної бібліотеки України для дітей.

    Програма свята була цікавою та різноманітною. Після урочистого відкриття заходу дітей очікувала зустріч з письменником Володимиром Рутківським, який поділився своїми творчими планами на майбутнє, продемонстрував фото- і відеоматеріали з власного архіву, відповів на багаточисленні запитання та провів автограф-сесію з найкращими побажаннями своїм шанувальникам.

    Представники Торгового Дому «STRATEG» підготували для учасників розважальну програму та майстер-клас із розвиваючих ігор.

    Наступного дня юні переможці відвідали історичну та архітектурну пам’ятку світового значення Аккерманську фортецю у місті Білгород-Дністровський. Слухаючи розповідь екскурсовода, діти  занурилися у світ Середньовічної історії та легенд, прогулялися  замковою територією, помилувалися надзвичайними краєвидами.

    Запам’яталася  і зустріч із козаком-письменником, генерал-командором Запорозького війська Олегом Дряміним, який презентував книгу «Козаки-письменники Одещини» та майстер-клас від вихованців-козачат «Бойові мистецтва козаків» (керівник — президент Одеської обласної федерації хортінгу, майстер спорту міжнародного класу з рукопашного бою Валерій Рибалко).

    А на завершення свята – учасники отримали багато цікавої інформації та  позитивних емоцій від пішохідної  прогулянки «Літературно-історична Одеса».

 

a.jpg b.jpg c.jpg d.jpg e.jpg f.jpg k.jpg l.jpg m.jpg n.jpg o.jpg p.jpg