background
Євроквест у бібліотеці

    Пізнати 28 країн за 60 хвилин – це можливо! Якщо взяти участь у краєзнавчому квесті «Подорож Європою» в межах проєкту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей і юнацтва України», підготовленому Черкаською обласною бібліотекою для дітей спільно з Відділом преси та інформації Представництва ЄС в Україні та ГО «Молодіжна Альтернатива». Ефективність експрес-знайомства можуть підтвердити учасники одного з черкаських євроклубів, учні 8-Ф класу ЗОШ № 7, які першими випробували цей інтерактивний захід. Презентацію квесту особисто відвідала одна з авторів проєкту – голова ГО «Молодіжна Альтернатива» Людмила Кудіна.

    Дві команди гравців подорожували окремим маршрутами, що включали по 14 станцій. На кожній локації на дітей чекали цікаві факти з історії, культури, географії, особливостей політико-економічного становища й державного устрою, присвячені окремій країні. Чи знали ви, наприклад, що авторові американської Статуї Свободи – французькому скульптору Фредеріку Бартольді – позувала дружина виробника швейних машинок Ісака Зінгера? Що назва Мальти перекладається з грецької як «мед»? Що в Ірландії найбільша кількість рудоволосих людей з-поміж усіх країн Земної кулі – 9% від населення? Що хорватське місто Хум занесене в Книгу рекордів Гіннеса як найменше місто світу (чисельність населення там сьогодні – 23 особи)?

    Щоб перейти від однієї станції до іншої, гравці мали розв’язати географічне завдання. Скажімо, згадати, з якої країни походять вікінги, або встановити національність графа Дракули. Підтвердженням проходження кожної зупинки слугували наліпки-«візи» із прапорами «відвіданих» держав, що їх команди ретельно наклеювали в ігрових закордонних паспортах.

    Після завершення квесту на учасників чекали подарунки – символічні прапорці Євросоюзу, бандани, кепки, сувенірні паспорти й кубики Рубіка, за сектори кольорів у яких правлять панорами-візитівки європейських міст. До слова, ці призи ще теж треба було знайти – місце їх сховку було зашифроване в ребусах. Додатковою винагородою за інтелектуальні зусилля для першопрохідців квесту став солодкий стіл.

    Доповнити здобуті під час розваги знання учасники тепер можуть в інформаційному куточку Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці», оформленому в холі бібліотеки.

 

002.JPG 003.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG 014.JPG