background
Творча зустріч з Анатолієм Горбівненком

«Поетична осінь з Анатолієм Горбівненком» пройшла для учнів 2-Б класу Першої міської гімназії у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Творча зустріч відбулася у форматі літературного вернісажу. І мала ще одну дуже приємну нагоду: у 2023-му Анатолій Тимофійович відзначив своє 70-річчя.

Спілкування відбувалося в теплій затишній атмосфері. Анатолій Тимофійович жваво й з гумором відповідав на питання малечі, читав свої твори й усіляко спонукав читачів висловлювати власні міркування. Для декламування дітям письменник обрав свої поезії про зиму з її сніжними квітами, осінь з гарбузами й кольорами соняхів, дитинство з його гострими й незаплямованими сумнівами чи скепсисом враженнями. На питання зацікавлених розповів про своїх друзів і приятелів, свій дитячий досвід віршування з 2 класу й видання власних збірок з 1992 року, свої мрії, джерела натхнення й знань.

Також письменник провів для діток своєрідний майстер-клас із написання поезій. Він писав на дошці строфи своїх творів, умисне не завершуючи їх і пропонуючи присутнім дібрати пропущені слова самотужки. Коли рима з першого разу не виходила, учасники заходу колективно редагували фрази, добиваючись максимально доречних і красивих рядків.

Насамкінець Анатолій Тимофійович зробив нашій бібліотеці дуже приємний і корисний подарунок – добірку німецькомовних книжок за мотивами популярних мультиплікаційних фільмів. Незамінні видання для наших маленьких читачів, які починають вчити німецьку.

Нагадуємо, що ви також можете ознайомитися з творчістю Анатолія Горбівненка, навіть не виходячи з дому. На сайті Черкаської обласної бібліотеки для дітей є озвучені автором вірші – у розділі «Радимо прочитати» (рубрика «Читаємо разом з письменником»). А нещодавно з’явився й докладний інтерактивний плакат про творчі досягнення й долю письменника «Майстер веселого сміху». Матеріал доступний у рубриці «Інтерактивні ресурси. Література» (розділ «Ресурси бібліотеки).

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg