background
У бібліотеці відкрилася виставка дитячих робіт «Окрилені натхненням»

73 роботи, виконані в техніці ліплення на площині, представлені на новій виставці, відкритій 8 лютого в Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Експонати виставки «Окрилені натхненням» створені учнями художніх студій «Барви натхнення», «Контраст» та «Олівець» Черкаської дитячої школи мистецтв (ДШМ) № 2 ім. Валентина Талаха за мотивами ілюстрацій і картин Вікторії Ковальчук.

Відкриття виставки стало насправді святковою та яскравою подією. Юних митців привітали й відзначили дипломами викладачі художніх студій – Ольга Курська, Олеся Білашенко, Оксана Надолинська, Анастсія Небилиця, Віталіна Броварська. Свій творчий подарунок зробили також учні інших відділень ДШМ № 2, виконавши кілька п’єс на гітарі й заспівавши патріотичну пісню. Важливою частиною заходу стала презентація творчості Вікторії Ковальчук – людини, яка надихнула талановитих дітей і підлітків на власні оригінальні й барвисті шедеври.

Львівська художниця-графік, книжкова ілюстраторка, дизайнерка й письменниця Вікторія Ковальчук зробила помітний внесок в національну культуру. Її особливе бачення довкілля й нестандартні художні методи знайшли відображення в ілюстраціях до 200 книг різних жанрів, у т.ч. «Букваря», що у 2000-х став найкращою книгою року та витримав 10 перевидань. До слова, оригінальні ілюстрації Ковальчук можна переглянути в книгах, наявних у фонді нашої бібліотеки. На відкритті «Окрилених натхненням» бібліотекарі ознайомили присутніх із такими виданнями, що були представлені на відповідній книжковій виставці.

На жаль, художниця пішла з життя у 2021 році. Однак тепер, завдяки творчим і чуйним юним митцям, ми можемо ще раз зануритися в чарівний мальовничий світ Вікторії Ковальчук. З представлених на виставці робіт на нас поглядають фантастичні звірі й птахи, що своїми образами нагадують український національний стрій і звичні оку українця орнаменти. Бачимо ми тут і пейзажі, і людей, і дещо абстрактні зображення. Дитячі творіння вражають фантазію й примушують розглядати їх довго та із задоволенням. Запрошуємо читачів бібліотеки самостійно насолодитися експозицією – вона ще тривалий час буде доступна для огляду на другому поверсі нашої книгозбірні.    

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg