background
Віртуальна прогулянка «Місто на «Че»

Віртуальну прогулянку «Місто на «Че» провели для учнів 3 – 4 класів приватної школи «Discovery school» працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Метою заходу було познайомити дітей з історією та культурою рідного міста, розширити їхні знання про визначні місця та пам’ятки Черкас.

Захід передбачав цікаву розповідь, доповнену фотопрезентацією, та невелику тематичну гру, що допомогла дітям краще зрозуміти й запам’ятати інформацію про місто. Учні вирушили у віртуальну екскурсію вулицями Черкас та побачили оригінальні скульптури, справжні витвори сучасного мистецтва. Серед них – чимало новинок, що з’явилися в обласному центрі останніми роками. Наприклад, бронзова скульптура «Щедрий Кіт», що закликає допомогти коштами організаціям, що рятують безпритульних котиків. Або «Висока нота» зі скульптурою скрипальки, яка мотивує кожного частіше дивитися в небо й прагнути власних досягнень. А ще – пам’ятник водопровідникові «дяді Васі», мінікопії видатних пам’яток архітектури, Алея музикантів із вигадливими ліхтарям-«віртуозами».

Учасники віртуальної прогулянки були зацікавлені та активно спілкувалися з бібліотекарем. Вони висловлювали свої думки та враження, ділилися власними краєзнавчими відкриттями й міркували вголос про інші туристичні принади міста. Наприкінці заходу усе почуте й пригадане дітям допомогла узагальнити тематична гра. Починаючи з літери «А», присутні дружно називали улюблені місця й відомих уродженців Черкас.

Нагадуємо нашим віддаленим користувачам, що на сайті бібліотеки є чимало цікавих матеріалів, присвячених Черкасам. Рекомендуємо звернути увагу на три випуски екскурсу «Архітектурні родзинки Черкас» у рубриці «Інтерактивні ресурси. Наш рідний край» (розділ «Ресурси бібліотеки»), а також на численні пізнавальні розваги «Ігрового майданчика» (розділ «Краєзнавство»).

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg