background
Запрошуємо на виставку робіт учнів Черкаської художньої школи імені Данила Нарбута

Виставку робіт учнів Черкаської дитячої художньої школи (ДХШ) імені Данила Нарбута «Живописна палітра юних художників» презентували в Черкаській обласній бібліотеці для дітей 12 лютого. Працівники відділу масової роботи та естетичного виховання організували зустріч учнів 8-А класу Першої міської гімназії з авторами представлених в експозиції робіт та викладачами Черкаської ДХШ. На виставці можна побачити роботи, виконані в різних техніках: пастель, папір; акрил, полотно; ліногравюра. Авторки – Павлина Чорнобай та Поліна Стецюра. Обидві дівчини у 2023 році отримали за свої художні твори обласну щорічну премію імені Данила Нарбута.

На жаль, поспілкуватися з читачами бібліотеки під час презентації змогла лише одна з юних художниць – Поліна Стецюра (викладач – Світлана Битенська). Дівчина народилася в Бахмуті й саме там починала опановувати мистецтво живопису. З початком війни Поліна переїхала до Черкас й продовжила мистецьке навчання в Черкаській ДХШ. Премію вона отримала за ліногравюру «Згинуть наші воріженьки...», яку охочі також можуть побачити в експозиції. Поліна залюбки відповідала на питання учасників заходу, розповіла про власні мистецькі експерименти, поділилася своєю особистою філософією та думками про життєві пріоритети.

Друга юна художниця – Павлина Чорнобай (викладач – Володимир Яковець) –походить із с. Вергунів Черкаського району. Вона постійно бере участь у виставкових проєктах, має чимало нагород і відзнак міжнародних й обласних мистецьких конкурсів. Премію імені Нарбута вона отримала за роботу «Петро Сагайдачний».  

Участь у презентації виставки також взяла директор Черкаської ДХШ Анжела Алексанова. Вона привітала Поліну з власною виставкою та мистецькими успіхами, а також розповіла присутнім про історію премії імені Данила Нарбута, її мету та визначних лауреатів.

Виставка буде відкрита в холі Черкаської обласної бібліотеки для дітей (лівий і правий коридори перед сходами) ще понад місяць. Запрошуємо охочих ознайомитися з представленими в експозиції роботами – вони справді варті вашої уваги.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg