background
Новий цикл психологічних занять від фахівців Triangle Génération Humanitaire Ukraine

Новий цикл психологічних занять із читачами Черкаської обласної бібліотеки для дітей розпочали фахівці черкаського відділення Неурядової організації Triangle Génération Humanitaire (TGH) Ukraine. Використовуючи різні рухливі, інтелектуальні, творчі вправи та спілкуючись із дітьми та підлітками, психологи допомагатимуть юним українцям долати стрес, знаходити спільну мову з однолітками й дорослими людьми, адаптуватися в колективі, розвивати емпатію, відшукувати необхідний внутрішній ресурс для активного життя.

Перше заняття на тему психологічного арт-терапевтичного розвантаження фахівці TGH провели 14 лютого для учасників Черкаського міського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді (учнів 7 – 10 класів). Для вираження своїх думок, мрій, питань учасники заняття вирізали із кольорового паперу долоньки та метеликів і робили на них відповідні написи. Підлітки активно ділилися із психологом та одне з одним своїми переживаннями й, водночас, відпочивали від викликів навколишньої дійсності.

З учнями 1 – 2 класів  приватної школи "Discovery School" фахівці TGH зустрілися 16 лютого на занятті з теми «Тренінг згуртованості команди». Для малечі дуже важливо знайти своє місце в учнівському колективі, одержувати підтримку від однолітків, вчитися досягати успіхів не лише поодинці, а й разом. Тож вправи базувалися на взаємній довірі та повазі. Діти повторювали рухи одне одного, спільно малювали, рахували тощо. Так малюки, які не так давно розпочали новий етап життя – шкільний, дізналися більше про своїх однокласників, відпочили, налаштувалися дослухатися до інших.

Психологічні заняття з групами молодших і старших школярів у бібліотеці триватимуть й обов’язково подарують дітям і підліткам ще чимало позитивних емоцій.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg