background
Запрошуємо на "Книжковий день Гаррі Поттера – 2024!"

Барабанний дріб і... Реєстрація на участь у цьогорічній вечірці за мотивами книжок Джоан Ролінґ оголошується відкритою! Наприкінці 2023 року британське видавництво «Блумсбері» – власник прав на всю літературну франшизу про Хлопчика-Який-Вижив – зробило ребрендинг. Відтепер міжнародна акція, яка полюбилася й нашим читачам, стала «Книжковим днем Гаррі Поттера» – на противагу попередній «Книжковій ночі». Але це не означає, що буде не так весело! За прикладом головних організаторів, ми трохи змістили час події. Тож магія в Черкаській обласній бібліотеці для дітей розпочнеться о 12 годині. Але все інше буде як і завжди: цікаво, вигадливо й дуже чарівно.

Цьогоріч «Книжковий день Гаррі Поттера» відбудеться 27 березня й закриватиме Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Тему вечірки ми визначаємо як «Міністерство магії». А значить, у приміщенні бібліотеки ви знайдете все, що чекало на літературних чаклунів за дверима зачарованої телефонної будки: зал пророцтв і кімнату розуму, відділ догляду за фантастичними істотами й відділ магічної фізкультури та спорту, тренування мисливців на темних чаклунів і дослідження небезпечних магічних рослин, відділ магічного транспорту й кімнату часу. Ми готуємо для поттероманів сеанси квідичу, майстер-класи з виготовлення різних чарівних штукенцій, багато інтелектуальних і рухливих завдань і, звісно ж, улюблений кожним нашим відвідувачем магазинчик «Витівки Візлів».

Однак є в нас і деякі зміни в правилах. Цього разу до участі в «Книжковому дні Гаррі Поттера» допускаються лише читачі Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Тому якщо ви ще не записалися до нашої книгозбірні, поспішайте зробити це зараз! УВАГА! Правило поширюється тільки на тих читачів, які проживають у м. Черкасах. Для учасників з інших міст достатньо бути читачами місцевих бібліотек.

Також ми залишаємо попередній віковий ценз: до заходів допускаються діти від 8 до 18 років. Бібліотекарі витрачають чимало зусиль на розробку оригінальних і наближених до тексту книг сценаріїв, а також власноруч створюють більшу частину сувенірів для «Крамнички Візлів», що їх ви потім купляєте тут за галеони. Тож ми зацікавлені в тому, щоб учасники вечірки були «в темі», тобто орієнтувалися в змісті книг Джоан Ролінґ або хоча б фільмів за їх мотивами. Тому просимо поставитися з розумінням до вікових обмежень, а також пройти невеличкий тест на знання світу Гаррі Поттера, перш ніж заповнити реєстраційну форму. Достатньо 3 правильних відповідей із 5, щоб отримати доступ до анкети.

Решта правил лишається незмінною. Участь у «Книжковому дні Гаррі Поттера» безкоштовна. Атрибутика чаклунських образів – палички, капелюхи, мантії та будь-які тематичні костюми – вітаються! Після проходження тесту й заповнення реєстраційної анкети ви отримаєте лист-підтвердження на вказану вами електронну скриньку. Ми випишемо вам іменне запрошення, яке напередодні вечірки треба буде отримати у вестибюлі бібліотеки.

Більше інформації про підготовку до вечірки можна буде знайти на сторінці події у фейсбуці. Відмічайтеся й діліться з друзями, що нас більше – то веселіше! Якщо є питання до організаторів, їх можна з’ясувати за телефоном: (0472)35-72-01.

Озброюйтеся чарівними паличками й хорошим настроєм – і гайда до нас. Зробімо все можливе, аби 27 березня магія вдалася!