background
Літературно-музичний салон пам'яті Леся Гомона

Яскравій, але, на жаль, маловідомій широкому колу читачів постаті Леся Гомона (справжнє ім’я – Олександр Королевич) було присвячено зустріч у літературно-музичному салоні, яка пройшла 15 березня в Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Участь у заході в якості ведучих, декламаторів і глядачів взяли учні 8-А, 8-Б, 9-А, 9-Б, 10-А класів Першої міської гімназії. Саме в цьому освітньому закладі (на той час – міській чоловічій гімназії), за однією з версій, навчався Лесь Гомін. Організували зустріч працівники відділу масової роботи та естетичного виховання. Вони ж підготували тематичну книжкову виставку, щоб після заходу всі зацікавлені творчістю митця читачі могли ближче ознайомитися з наявними в нашому фонді виданнями.

Лесь Гомін увійшов в історію національної культури як науковець, фольклорист, літературознавець, письменник, розквіт мистецької й дослідницької кар’єри якого припав на добу розстріляного відродження. Найбільш відомими його творами є збірка оповідань «Контрольні цифри», п’єса «Маски» й роман «Голгофа», присвячений резонансній справі релігійної секти – «іннокентіївщини».

Зустріч у літературно-музичному салоні «Наш земляк – Лесь Гомін» була покликана висвітлити важливі етапи життя митця й дослідника та презентувати підліткам його творчість. Учасники заходу читали найбільш важливі поезії письменника, детальніше розповідали про його прозові книги, підкреслювали його внесок у розвиток української літератури. Урізноманітнювали програму сучасні українські й зарубіжні пісні, класичні вокальні композиції й інструментальні номери у виконанні учнів і викладачів Черкаської дитячої музичної школи № 2. Декламація поезії супроводжувалася грою на фортепіано та бандурі. Упродовж зустрічі учасників залучали до обговорення актуальності ідей Леся Гомона в сучасному світі.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg