background
Тиждень дитячого читання – 2024

Цьогорічний Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Черкаській обласній бібліотеці для дітей був насичений інтелектуальними й книголюбськими змаганнями, іграми за літературними творами, заходами з популяризації різних видів мистецтва. Відвідувачі книгозбірні вкотре переконалися, що читати – це престижно, корисно й просто цікаво.

Так, у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класу приваблювали найменших читачів екскурсами в чарівні історії. Для учнів 1-Б класу СПШ № 17 тут представили лялькову виставу «Півник і двоє мишенят». А для учнів 2-К класу ЗОШ № 25 провели літературно-розважальну гру «Потрапити до казки просто». Трохи старші користувачі цього відділу пригадували дещо більш серйозні (хоч і досі дитячі, улюблені тисячами читачів) твори. Учні 3-Б класу ЗОШ № 19 позмагалися в літературній грі-подорожі «День відкритих дверей Лісової школи» за мотивами творчості Всеволода Нестайка. Учням же 4-К класу ЗОШ № 25 випала нагода перевірити все, що вони знають про романтику морських пригод, в інтелектуально-розважальній грі «Ми, пірати, хоробрий народ».

Сумнівні подвиги й специфічний кодекс морських джентльменів удачі став темою для заходу й у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів: тут для учнів 5-А класу ЗОШ № 19 організували квест за мотивами книг Жуля Верна та Роберта Стівенсона «У пошуках піратського скарбу». Для учнів же 5-Б класу цієї школи працівники відділу підготували українознавчу гру «Жовто-блакитне серце ніколи не здається». У ній учасники демонстрували свої знання літератури, географії, історії та різних галузей сучасного життя України.

Відділ масової роботи та естетичного виховання також залучив своїх відвідувачів до інтелектуальних змагань на теми казок і загальної ерудиції. Учні 4-В класу СПШ № 3 взяли участь у літературній грі «Казкарія, Загадкарія запрошують», а учні 4-Б класу цієї школи – в інтелектуальній грі «Де розумом не дійду, то в книжці знайду».

А от вихованці-учні 1 – 9 класів Черкаського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Теплий дім», що завітали до бібліотеки на початку Тижня, зосередилися на мистецтві. Для них у відділі масової роботи та естетичного виховання підготували мистецьку гру «Театру чарівний світ» до Міжнародного дня театру, який відзначався 27 березня. Діти змагалися в пантомімі, поставі, артистизмі, танцях, співах й інших талантах, необхідних акторам. І, водночас, дізнавалися нове про терміни й особливості роботи закулісся. Творчості черкаських художників було присвячено артгодину «Пізнай світ живопису з книг».  

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg