background
Зустріч із Миколою Гетьманом

Свою другу книгу – збірку оповідань «Омріяне дитинство» – презентував у Черкаській обласній бібліотеці для дітей майстер спорту із дзюдо і самбо, педагог, тренер, письменник Микола Гетьман. Зустріч із ним для учнів 4-А й 4-В класів СПШ № 17 провели працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Представила ж автора його майбутнім читачам, коротко розповівши про його походження й професійні досягнення, директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника Галина Таран.

Те, що про Миколу Гетьмана нашим відвідувачам розповідала саме Галина Михайлівна, цілком закономірно. Адже майже вся трудова діяльність цього чоловіка безпосередньо пов’язана з Кам’янщиною: у цьому місті він працював із дітьми та юнацтвом, виховуючи майбутніх спортсменів, майстрів із боротьби, дописував у якості позаштатного кореспондента місцевої газети. Та й народився Микола Карпович неподалік від колишнього районного центру – у селі Баландине. Тож Галина Михайлівна розповіла присутнім, за які заслуги родину Гетьманів люблять і цінують земляки, як сам Микола Карпович здобував освіту й будував кар’єру тренера.

А от як і чому він уже в зрілому віці наважився взятися за перо, Микола Гетьман розказав учасникам зустрічі сам. Як і про свої дитячі сподівання та важливість мрій загалом, про силу волі й шлях до чемпіонства, про підтримку родини й джерела натхнення, про любов до малої і великої батьківщини.

Деякі особисті враження й невеличкі події із життя автора підкріплені оповіданнями зі збірки «Омріяне дитинство», тож бібліотекар-ведуча зустрічі зачитала особливо яскраві уривки. Так, читачі-слухачі у барвах уявили собі підготовку до Великодня та смакування традиційних святкових страв, завдяки оповіданню «Мій Великдень». Усміхнулися переказу кумедних перипетій із дитячих експериментів Миколи Карповича з музикою в оповіданні «Моя пісня». Також автор сам зачитав деякі зі своїх віршів, присвячених природі його рідного села та сучасній війні в Україні.

На завершення зустрічі дітей запросили поставити Миколі Гетьману питання про його творчість і плани на майбутнє. Тож спілкування із гостем завершилося на позитивній ноті, в тональності дружнього обміну думками, життєвих порад від Миколи Карповича й дитячої зацікавленості в його роботах.  

Крім того, пан Микола презентував нашому закладу чимало книжок із домашньої бібліотеки. Ми певні, що серед них знайдуться видання, цікаві нашим старшим читачам. Щиро дякуємо Миколі Карповичу за подарунки!

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg