background

Борис Оскарович Бурда

    Борис Оскарович Бурда народився  5 березня 1950 року.  Закінчив у 1964 році музичну школу, в 1967 – середню, в 1972 році – теплоенергетичний факультет Одеського політехнічного інституту. 20 років працював за фахом. Але широта його інтересів зумовила безліч захоплень, частина з яких стала в нові часи основною роботою.

    З 1969 по 1972 рік  Борис Бурда – член знаменитої одеської команди, у складі якої двічі ставав чемпіоном КВК. Сам писав для команди репризи та пісні. Захопленням кулінарією зобов'язаний першій дружині, яка не вміла готувати. Відкрив для себе, що це дуже захоплююча і творча справа. Захопився авторською піснею, акомпануючи собі на гітарі чи на фортепіано. Написав сотні пісень, у тому числі і на свої вірші. Лауреат і член журі багатьох фестивалів авторської пісні. Організатор Одеського інтелектуального клубу знавців «Що? Де? Коли?».

    З цим клубом Бурда в 1990 році і з'явився на центральному телебаченні. Володар двох Кришталевих і однієї Діамантової сови «Що? Де? Коли?», Переможець«Своєї гри», фаворит і абсолютний чемпіон «Брейн-рингу». Отримав неофіційне звання «ходячої енциклопедії».

    Нині Борис Бурда – відомий кулінар, телеведучий, шоумен і член правління Міжнародної асоціації клубів «Що? Де? Коли?». Працює директором Центру ігрового розвитку інтелекту. З 1997 року веде в  Україні популярне телевізійне кулінарне шоу, написав кілька книг з кулінарії. Глядачів і читачів він знайомить з історією, традиціями, смаками і, головне, оригінальними рецептами страв багатьох міст і країн світу, де побував.!